Presentació / Saluda

 


Valencià    Español     English

En nom de l’Equip Directiu tinc el plaer de donar-vos la més cordial benvinguda a la pàgina web del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, un centre amb més de 130 anys d’existència i una àmplia tradició en la formació musical superior. Des de la seua creació -amb els auspicis de la Sociedad Económica de Amigos del País a l’any 1879- el Conservatori de Música de València ha estat un dels centres degans, suposant un model d’ensenyament de les arts escèniques a Espanya i autèntic referent en la formació artística i musical espanyola. Així doncs, són nombroses les personalitats de la música que al llarg de la història es van formar en el nostre centre o van ser professors del mateix, i són també incomptables els antics alumnes que nodreixen orquestres i bandes professionals, tant a nivell nacional com internacional -divulgant el nom del conservatori per les millors sales de concert del món- o són docents d’innombrables conservatoris de tota Espanya.

La nostra oferta educativa -que respon a les exigències de l’Espai Europeu d’Educació Superior, integrat en l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV) – us ofereix la possibilitat de cursar estudis superiors de música de totes les especialitats instrumentals, vocals i teòriques, amb les diferents opcions de: Interpretació, Investigació, Creació, Sonologia, Pedagogia i Jazz. També es contempla l’opció de cursar estudis de postgrau en el Màster d’Ensenyaments Artístics en Interpretació Musical i Investigació Performativa i el Màster d’Ensenyaments Artístics en Interpretació Operística.

El nostre Centre consta de dos edificis: L’edifici pedagògic amb biblioteca, fonoteca i videoteca, aules i cabines d’estudi, aula de composició electroacústica i estudi de gravació amb tecnologia d’alta gamma. L’Auditori amb un aforament de 474 localitats, compta amb un fossat d’orquestra llevadís que possibilita la representació de muntatges de música escènica.

El model de conservatori a què aspirem és el d’un centre obert a la societat en el seu conjunt, com a autèntic servei públic. Un centre que promoga una activitat docent, artística i d’investigació, capaç d’aconseguir els nivells d’excel·lència formativa a la qual aspirem, obert a les noves avantguardes internacionals de l’art i a la recerca de recursos interpretatius per a les noves creacions, però sense abandonar les tradicions autòctones.

Us done les gràcies per visitar la nostra pàgina web i us convide a que navegueu per ella perquè ens conegueu. Us esperem, aquest és el vostre centre.

Mª Dolores Tomás Calatayud, directora.